keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Hääkakkuja

Sain kunnian tehdä siskoni häihin hääkakut. Tässä varsinainen hääkakku 

jota myös tuttavallisesti pääkakuksi kutsuttiin...

Täytteenä tässä oli raparpeihilloketta ja kinuskia, nam.

Raparperi-kinuski yhdistelmä kakun välissä on ollut meidän perheessä, tyttäreni oivallus.

Kakku sai vierailta runsaasti kiitosta.

Kakku oli koristeltu Ullanunelmasta tilatulla syötävällä kuvalla ja 

kananmunan valkuaisella käsitelyillä, morsiusparin pihalta kerätyillä orvokeilla.




Tässä neilikkaruusuilla koristeltu mansikkamoussee kakku.


Tässä hillahillo-valkosukalaamoussee kakku.

Hillat olin kerännyt ja pakastanut yksitellen. Hillan lehdet olin kuivannut

ja koristelu aamuna ennastin ne vedessä. Hilat näyttää harmailta kun ovat 

vielä huurussa pakastimen jäljiltä. Sulasivat kyllä tosi kauniiksi 

ja vasta suolta poimitun makuisiksi.


Tässä hillajuustokakku, jonka resepti aina hiukan elää.

Juustokakun päälle kestää hyvin pursottaa suoraan suklaata.

Yllä olleeseen hillakakkuun olin suklaa koristeeet pursottanut paperille

 ja siirtänyt ne vasta kovetuneena kakun päälle.



Kaksi suklaa kakkua, tällä täydellisellä reseptillä.

Toisen kakun koristelin orvokin kukilla ja toisen luonnonkukilla.

Päivänkakkara, pihasanunioita, takiainen ja kissankello.

Kissankello yllätti kestävyydellään. Olisi luullut että se "lurtsahtaa" alta aikakyksikön, mutta ei.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti